De Ecole du Sacre Cœur is een voormalige RK nonnenschool, aan het einde van de 19e eeuw gebouwd, de renovatie is dit jaar voltooid.
Een kleine fototentoonstelling in het gebouw roept voor omwonenden in de wijde omgeving dierbare herinneringen op aan de tijd, dat zij zelf als leerling deze lagere school o.l.v. de (strenge) nonnen bezochten.
Het sfeervolle gebouw ligt midden in het dorp en aan het einde van de straat heeft men uitloopmogelijkheden direct in de vrije natuur.

Het gebouw beschikt over sfeervolle en comfortabel ingerichte appartementen.
Inspirerende natuur, ongelofelijke ruimte, serene rust, mild klimaat, franse cultuur, indrukwekkende monumenten, ontspannende mineraalbaden, alle moderne faciliteiten binnen handbereik, kortom, genoeg redenen om te kiezen voor onze individuele gastvrijheid in Leo's Ecole du Sacre Cœur in de Auvergne!
De inspirerende omgeving en Franse cultuur lenen zich verder uitstekend voor buitenactiviteiten zoals wandel - en bergsporten, kano varen, zwemmen, vissport, bezoek aan mineraalbronnen, Vulkanologie park, musea, Romeinse kerken en kloosters bezichtigen, in de winter skiën en langlaufen, zie verder Land en streek info!
De Ecole beschikt over een grote tuin (2000 m2), die momenteel opnieuw in parkachtige opzet wordt beplant, in de nabije toekomst wordt tevens een zwembassin aangelegd.
Direct grenzend aan de gezellige bar/lounge bevindt zich rondom het gebouw een groot zonnig nieuw aangelegd terras met speelgelegenheid voor kinderen en een vaste barbecue.
 
LEO's Ecole in het centrum van het dorp Montaigut