Het dorp Montaigut en Combraille ligt in één van de minder bekende streken van Frankrijk, de Auvergne nabij het Massif Central. De natuur is er ronduit prachtig. Met haar woeste rivieren en beken, haar vulkanische bergketens, de schitterende bergen, vlakten, rotsen, de heuvelachtige akkers met of zonder bossen, en de pittoreske landelijke dorpjes, is dit het Frankrijk waar velen verliefd op zijn. Vanaf de wegen vol haarspeldbochten heb je steeds de meest schitterende uitzichten. De roodbonte Salers-koeien sieren hier het landschap, samen met de vele soorten wilde bloemen, en de roofvogels waar deze streek ook bekend om is.
In dit gebied, één van de dunstbevolkte gebieden van heel Frankrijk, vind je de Monts Dômes, een keten van 112 gedoofde vulkanen, waarvan de Puy de Dôme de bekendste is. De grote steden Clermont-Ferrand en Limoges zijn zeker een bezoekje waard, evenals Vichy, bekend om de warme en koude bronnen en kuren tegen maagklachten en reumatiek.
Ook Le Puy en Velay, de Heilige Stad met haar Chapelle Saint-Michel d'Aiguilhe en de Cathédrale de Notre-Dame, die samen een bekend bedevaartcentrum vormen, trekt elk jaar vele toeristen. Tenslotte telt het Massif Central een groot aantal schitterende kastelen, zoals het Château de Val, het Château de Turenne en het Château d'Anjony. Kortom, vervelen zul je je hier niet.